Social Impact Visie

Al onze Zusters zijn ouders van (jonge) kinderen. Als geen ander weten wij hoe belangrijk het is om de wereld een stukje beter door te geven dan dat we hem gekregen hebben.

Onze social impact zoals dat met een mooi woord heet, is gebaseerd op 4 pijlers:

 

Lokaal ondernemerschap

Wij geloven in lokaal ondernemerschap! Elke euro die je lokaal uitgeeft blijft grotendeels in de gemeenschap. In de provincie is dat veel gebruikelijker. Daar blijft op het moment zo'n 53% van een euro lokaal hangen. In de steden is dit maar 8%! Jouw euro die je uitgeeft bij de bakker, geeft de bakker weer uit bij de slager etc en zo profiteren een hele hoop gezinnen van jouw lokale aankoopgedrag. Zuster Evie werkt daarom lokaal, onze zusters komen uit de buurt en verkopen hun producten in de buurt. Waar mogelijk kopen ze (deels) lokaal in. Zo stimuleren we de lokale economie. En jouw aankoop komt goed terecht: niet bij multinationals en grote aandeelhouders maar bij ouders met kinderen die door hun lokale activiteiten eens met z'n allen een dagje vaker op stap kunnen en waardoor zij in staat zijn vanuit huis te werken om er zo voor hun gezin te zijn. Zuster Evie levert daarom per definitie niet aan centrale organisaties, supermarkten en groothandels omdat we decentraal willen bestaan.

Handgemaakt

Al onze producten worden met de hand gemaakt door de lokale Zuster. Natuurlijk hadden we er ook voor kunnen kiezen om het goedkoop door gesubsidieerde arbeid te kunnen laten maken, een snelle productielijn of fabriekje op te zetten of de producten zelfs in het buitenland kunnen laten maken. Maar alleen handgemaakt krijgt het de aandacht die ze verdienen. We willen geen concessies doen aan de kwaliteit en de oude ambachtelijke bereidingstechnieken die ten grondslag liggen aan onze producten. En dat kan alleen kleinschalig. Door samen te werken kunnen we toch landelijk leveren zonder over te moeten stappen op centralisatie en standaardisatie.

Family Focus

Bij alles wat we doen bij Zuster Evie hebben we in gedachten dat de combinatie van het runnen van je bedrijf en het hebben van een (jong) gezin mogelijk moet zijn. Helaas is dat in de praktijk bij de meeste werkgevers niet het geval. Maar liefst de helft van de zwangere vrouwen geeft aan dat ze problemen op het werk krijgen (waarvan 45% echt discriminatie is volgens de Wet) als gevolg van hun moederschap. Als gevolg daarvan missen ze promoties, worden soms zelfs ontslagen of ervaren ze stress door het gevoel te hebben te falen op 2 fronten. Werkgevers in Nederland zijn helaas nog steeds erg traditioneel waardoor veel (met name vrouwelijke) werknemers er voor kiezen om parttime te gaan werken of zelfs helemaal te stoppen met werken om thuis alles in goede banen te kunnen leiden. Naast de stress voor het eigen gezin komt daar steeds vaker ook nog de mantelzorg bij voor een ouder wordende vader of moeder. Zuster Evie wil laten zien dat het kiezen voor minder uren of geen baan niet hoeft te betekenen dat je stil hoeft te staan in je ontwikkeling. Met het starten van je eigen bedrijf blijf je jezelf ontwikkelen, actief op de arbeidsmarkt en groei je als mens. Belangrijk is wel dat je er geen stress van krijgt. Daarom hoeven onze franchisenemers niet aan een afzetverplichting te voldoen en is iedereen gelijk, ongeacht hoeveel je maakt en verkoopt. Iedere gezinssituatie is namelijk anders. Op ons hoofdkantoor werken we allemaal parttime, vanuit huis is de norm (al hebben we wel een heel gezellig kantoor!) en hebben we een KDV toeslag voor medewerkers en een maand extra zwangerschapsverlof.