Herfstfudge

Herfstfudge Maple Syrup - pecan

Ingrediënten (zie in de webshop waar je de benodigde artikelen kunt bestellen):

  • 2 kg automatensuiker
  • 250 gram gezouten roomboter + beetje om in te vetten
  • 2 blikjes gecondenseerde melk (Friesche Vlag of Melkan)
  • 500 gram glucosestroop (Royal Steensma)
  • 240 ml maple syrup (Biofan (AH))
  • 200 ml warm water
  • 170 gram gezouten pecannoten (Albert Heijn)

De karamel basis fudge is het uitgangspunt met een paar veranderingen:

Extra voorbereiding: Giet 90 ml van de maple syrup in de koekenpan en doe daar de 170 gram gezouten pecannoten bij. Glaceer de pecannoten gedurende circa 6 minuten totdat ze aan elkaar plakken (de maple syrup moet bij het afkoelen hard worden).  Blijf constant roeren tijdens het glaceren. Giet het notenmengsel uit op een bakpapiervel en spreidt zoveel mogelijk uit. Laat dit afkoelen. Hak daarna de geglaceerde pecannoten klein. Houdt 1/3 apart voor de topping.

Bereidingswijze: Meng de glucosestroop en de maple syrup (samen 600 gram) met het warme water totdat je een doorzichtige siroop hebt. en gebruik deze als normaal alleen de glucosestroop.

Spatel na het afkoelen 2/3 van de pecannoten door het mengsel voordat je hem in de mal stort.

afwerking:

Smelt de witte callets (zie manual over hoe te smelten).

  • Retail: snijd een staaf doormidden, drizzle met de chocolade en bestrooi met de stukjes geglaceerde pecannoot, drizzle eventueel nog wat chocolade.
  • Speciaalzaak: staaf drizzlen met chocolade en bestrooien met geglaceerde pecannootjes en eventueel nog een extra drizzle met chocolade.